fredag, november 6

Små barn särskilt utsatta

Jag har ju varit i kontaktmed vårdcentralen angående Linus och vaccination mot svin influensan, på vårdcentralen sa dom att han inte ska vaccineras då han ej till hör någon risk grupp. Men nu kanske det blir ändring på det, jag var in på www.nyhetskanalen.se


Och läste denna artikel
Hittills har endast små barn som tillhör riskgrupperna vaccinerats.
I övrigt har föräldrar avråtts från att låta barn under tre år vaccineras eftersom det saknats uppgifter om biverkningar i åldersgruppen. Nu visar preliminära resultat från den första vaccinstudien att det inte finns fler biverkningar i åldersgruppen än i andra grupper, skriver Svenska Dagbladet.

Små barn särskilt utsatta
Sannolikt kommer därmed alla barn mellan sex månader och tre år att vaccineras.- Inom någon vecka eller så ska det komma rekommendationer för barn under tre år, säger Jan Liliemark, professor på Läkemedelsverket till SVT:s Rapport.Huvudskälet till att ändra rekommendationerna är att barn under två år är särskilt utsatta, både när det gäller insjuknande och dödsfall.


Jag hoppas att det går igenom så att Linus får vaccinera sig, för jag är mest orolig för att han ska bli sjuk, på grund av att han har förskylnings astma.

Inga kommentarer: