Den här pizzan är jätte god och går bra att frysa in. Så mitt tips är att göra i ordning en dubbel sats och frys in, passa på att gör pizzan när ni får köttfärsås eller köttfärs över när ni har ätit tacos.
För 4 små pizzor eller 2 stora.
Den går snabbt att göra.
Till degen behövs:
6-6½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1krm salt
75g Margarin eller smör
2dl mjölk eller filmjölk
Fyllning:
ca 150 g rökt korv, (lika god med köttfärs)
3-4 tomater
2tsk pizzakrydda
3-4 dl riven ost
Du kan ha på det du vill, tex köttfärs, lök, tomat och svamp.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och matfettet skuret i bitar i en skål.
Arbeta alltsammans till en grynig massa.
Tillsätt vätskan och arbeta snabbt samman till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar och platta eller kavla ut varje del till en rund platta , 15-20 cm i diameter.
Eller kavla ut 2 stora. (som täcker en plåt)
Skär korv och tomater i skivor och lägg på dem, strö över pizzakrydda och riven ost. (eller lägg på din egen fyllning)
Grädda pizzorna mitt i ugnen på 225-250 grader i ca:12-15 minuter.
(Tips: Använd filmjölk i degen så är den lättare att arbeta med.)
För 4 små pizzor eller 2 stora.
Den går snabbt att göra.
Till degen behövs:
6-6½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1krm salt
75g Margarin eller smör
2dl mjölk eller filmjölk
Fyllning:
ca 150 g rökt korv, (lika god med köttfärs)
3-4 tomater
2tsk pizzakrydda
3-4 dl riven ost
Du kan ha på det du vill, tex köttfärs, lök, tomat och svamp.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och matfettet skuret i bitar i en skål.
Arbeta alltsammans till en grynig massa.
Tillsätt vätskan och arbeta snabbt samman till en smidig deg.
Dela degen i 4 delar och platta eller kavla ut varje del till en rund platta , 15-20 cm i diameter.
Eller kavla ut 2 stora. (som täcker en plåt)
Skär korv och tomater i skivor och lägg på dem, strö över pizzakrydda och riven ost. (eller lägg på din egen fyllning)
Grädda pizzorna mitt i ugnen på 225-250 grader i ca:12-15 minuter.
(Tips: Använd filmjölk i degen så är den lättare att arbeta med.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar