onsdag, oktober 2

Kåldolmar á la LCHF

Ingredienser till 4 personer
  • 500gram valfri färs
  • ett vitkålshuvud
  • smör
  • 3 dl grädde
  • gul lök
  • salt och peppar
  • 2 ägg
  • buljongtärning (Gör egen buljong)
Gör så här: Sätt ugnen på 250 grader. Skär av roten på vitkålen och lägg den i en stor kastrull. Häll på vatten och salta lite lätt. Låt koka en stund tills kålen är lite genomskinlig. Häll upp spadet som blir över i en annan kastrull som skall bli sås. Skölj vitkålen i kallt vatten när du skalar av bladen så att du inte bränner dig. Blanda färsen med hackad lök, lite grädde, 2 ägg, salt och vitpeppar. Ta lite färs och rulla till en korv som du sedan rullar in i kålbladet. Lägg så många som får plats i en form. Klicka på smör och ställ in i ugnen längst ner i 30 minuter. Undertiden dolmarna ligger och steker sig så koka ihop en sås på 5 dl av vitkålsspadet, 2 dl grädde, en buljongtärning och salt och peppar. Häll det på kåldolmarna efter en halvtimma och in i ugnen med dem igen i ytterligare en halvtimma.

Dom blev jätte goda..

Inga kommentarer: